Hood River Townhomes (unbuilt)
Hood River, Oregon 2015

These (3) 3000 sf modernist townhomes went through Schematic Design. Located on a sloping site above downtown Hood River, they were envisioned as luxury vacation homes with flowing open space and spectacular views to the south of the Columbia gorge and Mt. Adams.


Addition: Portland
Portland, Oregon 2014

This two story addition added 800 sf onto the existing bungalow. The design intent was to provide new light-filled living space, while still respecting the massing and detailing of the historic home.


Addition: Seattle
Seattle, Washington 2013

This simple shed addition onto an existing 1917 bungalow is crafted into a tight site between a side-yard setback and the gable-end of the house. While sensitive to the materials and massing of the historic home, the new addition creates a modern, light-filled master bedroom suite.


Live/Work: Portland (unbuilt)
Portland, Oregon 2012-2013

These two residences are designed as open and flexible studio environments for working and living. They are nestled into a narrow infill lot in a commercial zone in Southeast Portland, but have all the amenities and privacy of single family residences. A saw-tooth roof diagram carefully modulates southern light deep into the interior spaces through a double-height window wall and a wooden loft and stairway float lightly in the space.


OfficePOD: Prefab (unbuilt)
Portland, Oregon 2012-2013

The project, commissioned by a developer, is in its conceptual phase. The idea arose from the proliferation of mobile food carts that have exploded onto empty urban lots across vibrant cities like Portland. Why not also have portable and mobile office space, housed in an ultra-efficient modern package. Whether for a backyard home-office, temporary or overflow corporate workforce, or a small private office-away-from-home, this single room unit would be prefabricated and delivered to any given site and put to immediate use. Then, just as easily, be taken away.


Pavilion: City of Dreams (competition)
New York, New York 2011

This temporary exhibit pavilion was designed as a competition entry for a cultural not-for-profit on Governors Island in New York City. The purpose of the pavilion is to create a gathering and exhibit space, but also showcase recycled or reclaimed materials as a paradigm for building in the future. The future that this pavilion points to, is one in which a rough, utilitarian, but inherently sustainable product is directly recycled and re-imagined into a poetic and inspiring composition. While there has been much interest and architectural thought put toward shipping containers and their reuse, there has been little interest in the equally ubiquitous workhorse of industrial transportation: the shipping pallet. This pavilion starts with the basic building block of a 36" x 36" recycled wood pallet and inserts these pallets into a light wood framing kit-of-parts. Through subtle manipulation of pallet texture and orientation, the buildings overall feeling is one of openness, transparency, and uplift.


Backyard Cottage: Seattle (competition)
Seattle, Washington 2010

This project was designed for a "Sustainable Backyard Cottage" competition for the City of Seattle, but would be appropriate for many sites, both urban and rural. It was designed as a panelized system, where prefabricated panels are inserted into a framing kit-of-parts. While innovative in green technology, construction methodology and detailing, the 640 s.f. building hopes to achieve a warm and humane living environment through the use of regional wood, flowing open space and natural light. This building would age with beauty and compliment other out-buildings of a backyard garden or sit in elegant isolation in nature. At one glance a high-tech pavillion; at another, a familiar wooden shed.


Addition: Connecticut
West Cornwall, Connecticut 2006

This turn-of-the-century house was originally worker housing for the local scissor factory in this small New England town. The renovation consisted of a complete overall of the existing interior layout to open the house up and connect it to the nearby meadow. The original shell of the house was preserved, and the new addition is sensitive, but unnostalgic in approach.


Addition: Seaside
Seaside, Oregon 2008

These adjacent turn-of-the-century coastal bungalows are used as vacation weekend homes. Both additions and renovations are intended to be appropriate and sensitive to the original architecture, but provide the additional spatial requirements and the necessary shell and core upgrades.


Remodel: Portland
Portland, Oregon 2008

This early 20th century bungalow was completely gutted and its envelope completely modernized. The design intent was to create a single open interior space, but delineate functional zones through carefully placed built-ins.


Library Addition: Connecticut
Hughes Memorial Library
West Cornwall, Connecticut 2005-2006

This historic library from the Colonial period required additional storage space, a new handicap accessible bathroom and kitchen, as well as mechanical and electrical upgrades. The discreet addition in the rear of building meets these requirements while demonstrating appropriate deference to this historic structure.







  • Office POD